«Золота осінь»



Тема: «Золота осінь»
 Мета: Вчити розрізняти і називати дерева, їх листя, милуватися красою осінніх дерев, розуміти, чому осінь називають «золотою».
 Спостереження Восени дерева святкують свій останній бал. Осінь називають «золотою», коли дерева надягають свій осінній наряд. Він дуже красивий і багатобарвний.
 Ось берізка і липа мають листочки тільки жовтого кольору, на клені - жовті, червоні, багряні, на дубі тільки бурі. А ось на тополю листя зелене. Яке ж дерево найкрасивіше? 
Зупинимося біля нього і помилуємося його красою. Після холодних днів листя почнуть швидко міняти колір.
Давайте назбираємо красивих листя і разом складемо осінній букет. З листя яких дерев ми склали букет? «Золота осінь» настає в другому місяці осені - жовтні. художнє слово
 • Якщо в жовтні листя з берези і дуба опадає повністю - буде тепла зима, а то й повністю - зима буде суворою.
 • З верхівок дерев обсипалися листя - на ранню зиму.
• Листя з липи обсипалися рано - буде холодна зима.
 Рухлива гра «Знайди собі пару» Діти стають парами, хто з ким хоче. За умовним сигналом дорослого (використовується бубон, дзвіночок і т. П.) Діти розбігаються по майданчику і знаходять листок якогось дерева. За командою: «Знайди собі пару» дитина шукає пару з таким же листочком, як у нього. Коли пари зібралися, діти називають, з якого дерева у них листочки. Потім по умовному сигналу діти знову розбігаються врозтіч і по команді «Знайди собі пару» знову поспішають стати парами так, як стояли раніше. Гру повторюють кілька разів. - кидати м`яч в парах знизу двома руками-  присідати з мішечком на голові.


Коментарі

Популярні публікації